Laserontharing

HOE WERKT LASERONTHARING?
De gekoelde kop van het laserapparaat wordt op het te behandelen gebied geplaatst.
De vrijgekomen (laser)energie wordt opgenomen door het pigment van het haar en omgezet in warmte, waardoor het haarzakje loskomt van de bloed- en zenuwbanen en zo geen voedingsstoffen meer krijgt. Het haar zal na ca. 2 weken voor goed verdwenen zijn.

Door het gebruik van de uiterst gekoelde kop (0,5 tot -9°C),de korte impulstijd én een verticaal afgifte systeem,blijft de huid en de omgeving van het haar goed beschermt.
Het laserlicht heeft een golflengte van 810nm. Dit is de maximale diepte dat een haarfollikel zich kan bevinden in de huid.

VEILIGHEID?
De laserinstellingen zijn zeer nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De uiterst gekoelde kop is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen. Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag dan ook als 'enige' ontharingslaser van FDA (Food and Drug Administration in de USA) de term 'permanente haarreductie' voeren. De milesman diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik: CE0120, DIN EN ISO 9001:2000 en DIN EN ISO 13485:2003.

EFFECT VAN LASERONTHARING
Het haar kent 3 groeifases. De laser richt zich enkel op de gepigmenteerde haren. Enkel de haren in de actieve- of anagene fase, worden definitief verwijderd. Het is dus van uiterst belang om de tussentijd te respecteren, zodat elk haartje in zijn actieve fase kan gelaserd worden. Voor een effectief resultaat heeft u tussen de 5 à 8 behandelingen nodig.
​Gezien onze huid een levend orgaan is speelt de hormonale huishouding een grote rol in de haargroei en dus ook in de efficiëntie van de behandeling.

HOE GA IK TE WERK?
 • De behandelzone wordt nauwkeurig afgetekend
 • De zone wordt geschoren met een scheermesje
 • Een coolinggel wordt aangebracht
 • Uit voorzorg dragen wij beide een laserbril
 • Start van de behandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren (bv bovenlip ca 5 min tot ca 60 min voor volledige benen)

WAT GEBEURT NA HET LASEREN?
Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel.
Na de behandeling wordt er een verzachtende crème aangebracht. U kan uw normale bezigheid weer onmiddellijk hervatten. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentatie optreedt.

WIE KAN BEHANDELD WORDEN?
In principe alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen. Echter zijn er een paar uitzonderingen: de laser reageert niet op grijze- of donsharen door het ontbreken van pigment.

KWALITEITSZORG EN HYGIËNE
 • Na elke sessie wordt de laserkop steriel schoongemaakt
 • Er wordt gewerkt met steriele handschoenen tijdens de behandeling
 • De wegwerp scheermesjes worden na elk gebruik meteen weggegooid
 • Elke klant heeft zijn eigen medische fiche
 • 2 gratis controlebeurten na 8 betalende behandelingen
 • Onderhoudsbeurten aan -50% op de geldende tarieven
 • Zorg zelf voor een goede hygiëne op de behandelingszone

PRIJS
Prijzen worden per sessie vermeld en zijn terug te vinden bij prijslijst.


Maak een afspraak